Älä mieti - Soita numeroon 044 309 9837 jos on kysyttävää! info@panimonurkka.fi
Nouto-osoite: Kalustetie (ent. Riihitontuntie) 4, 01720, Vantaa. Avoinna 10-18 arkisin HUOM! Poikkeusaikataulu, suljettu 21.6. 2019 (juhannus)

PANIMONURKKA.FI

Laatutavaraa kotipanijoille


0,00 

Ostoskori on tyhjä.

Maissinjyvä

0,70  - 1,40  / kg

Varasto loppu

Tuotekuvaus

Vaaleissa ja kevyissä amerikkalais-, eteläeurooppalais- ja meksikolaisoluissa käytetty raaka-aine. Prosessoimattomien maissinjyvien mäskäys vaatii pientä kikkailua, eli ns. cereal mashin.
Tämä tapahtuu lämmittämällä hienoksi rouhittu maissi ainakin 20 min ajaksi 62-74 C:en lämpötilaan sekoittaen välillä. Tämän aikana seoksen pitäisi muuttua limaa muistuttavaksi massaksi. 20-60 min mäskäyksen jälkeen seosta keitetään rauhallisesti 20 min. Tälloin lopputuloksen pitäisi muistuttaa rakenteeltaan edullisemmissa ruokaloissa kastikkeeksi kutsuttua mönjää. Tämän jälkeen gelatinoitunut maissiseos kipataan muun mäskin sekaan, kannattaa käyttää korkean diastaattisen voiman omaavia maltaita maissia käyttäessä. Toinen vaihtoehto on lisätä mukaan 1-2 tippaa Beerzym Amyl – entsyymiä. Entsyymiä tai rouhittuja maltaita voi hieman lisätä myös maissin ceral mashiin jos seoksesta haluaa juoksevampaa, tämä on yleistä jos seosta täytyy pumpata.
Vaihtoehtoisesti tuottaa myös oikein nätin värin munien keltuaiseen kanankasvatuksessa. Kannatta syöttää pienemmäksi rouhittuna kanoille.
Alkuperämaa: Unkari